Samen of lekker ruim alleen slapen

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld te zijn; wanneer je gaat slapen word je de volgende ochtend uitgerust wakker. Dit blijkt in de praktijk niet voor iedereen te zijn weggelegd. Het kan zomaar zijn dat je de slaap niet kan vatten doordat je niet goed ligt. Nu zou je gelijk een andere bed ombouw kunnen kopen maar de oorzaak ligt vaak eerder bij je matras. Wanneer jij een bed hebt van 140 cm breed heet dit een twijfelaar. Veel mensen hebben een dergelijk bed omdat ze ervan houden om zelf de ruimte te hebben tijdens de nacht. Voor anderen is het de ideale bed-maat omdat ze niet veel ruimte in hun slaapkamer hebben. Zo’n bed heb je om goed op uit te rusten dus waarom zou je geen aandacht besteden aan je matras.

Verschillende soorten matrassen

Ga je kijken voor een matras voor een bed van 140 bij 200, dan kom je verschillende soorten tegen. Een soort die in opmars is, is pocketvering matrassen 140×200. Dit zijn matrassen die je in meerdere varianten kan kopen. Het is de betere uitvoering van de binnenveringsmatras. Je ligt goed ondersteund maar de veren in je matras zijn extra beschermd door een hoesje wat er omheen zit; de pocket. Je ligt dus alsof je op een wolk slaapt, maar dat zonder een irritant ‘ploing’ geluid wanneer jij je omkeert.

Matrassen voor elk gewicht

Denk nu niet dat je er bent wanneer je een pocketveringmatras gaat kopen. Je komt voor de vraag te staan of je een harde, een middel harde of een zachte matras wil. Dat heeft te maken met de dikte van de bovenlaag op je matras. Ben je wat zwaarder of slaap je samen met een partner, dan kies je het beste een matras die wat meer gewicht kan dragen. Hecht je extra waarde aan ligcomfort, overweeg dan een traagschuim matras.