Richtlijnen voor het kopen van tuinmeubelen

Haal meer uit de zomer door het juiste tuinmeubilair te kiezen. Tuinmeubilair is beschikbaar in veel verschillende soorten en het kan daarom moeilijk zijn om te kiezen. Deze gids geeft je inzicht in waar je aan moet denken en welke opties je voor je aankoop tegenkomt, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt bij het kopen van je tuinmeubelen!

Comfort

Tuinmeubelen moeten comfortabel zijn om in te zitten. Een tuinstoel moet zowel je rug als je benen ondersteunen. De hoogte van het tuinmeubilair speelt dus een grote rol en moet in gedachten worden gehouden tijdens de aankoop. Stel jezelf vragen zoals: Heeft de armsteun wel de juiste hoogte voor mijn armen?

Besteed gewoon wat tijd aan het uitproberen van de tuinmeubelen voordat je een aankoop doet, zodat je geen miskoop doet en er extra lang van kan genieten.

Functionaliteit

Past het meubilair wel bij het doel waarvoor je het wilt gebruiken? Het kan slim zijn om opvouwbare meubels te kopen als je maar weinig ruimte hebt. Daarnaast kan het slim zijn om te kijken of de tuinstoelen onder de tafel kunnen worden geschoven voor als je ze niet gebruikt.

Onderhoud

Onderhoudsvrij tuinmeubilair is ideaal, vooral als je de zomer doorbrengt met lange, ontspannen dagen. Daarom moet je rekening houden met het materiaal waarvan het meubilair is gemaakt en wanneer materialen onderhoud vereisen.