Een mooie tuin voor iedereen

Nu het winter is, je tuin vol sneeuw ligt en warme chocomel wordt afgewisseld met heerlijke glazen glüwijn, is in de tuin zitten niet het eerste waar je mee bezig bent. De bank met een warme fleecedeken komt meer in de buurt. Toch is het belangrijk, en bovendien erg leuk, om wel alvast na te denken over het zitten in jouw tuin. Je tuin herinrichten kan namelijk het beste gebeuren in het voorjaar, net wanneer de sneeuw voor de zon verdwenen is. Als je hier vroeg mee begint kun je namelijk al van je tuin genieten wanneer de temperaturen echt een beetje oplopen, begin van de zomer.

Veel werk? Welnee

Aan de inrichting van je tuin kun je zo veel tijd besteden als je wilt. Mensen met groene vingers vinden het heerlijk om ieder weekend even te tuinieren, maar er zijn ook oplossingen voor mensen die dit liever niet doen. Zij kunnen iemand inhuren die de tuin bijhoudt, maar ze kunnen ook kiezen voor bepaalde bloemen en planten die relatief weinig verzorging nodig hebben. Er bestaan ook bloemen die het onkruid tegenhouden, waardoor er twee vliegen in een klap geslagen worden! Salvia is hier een mooi voorbeeld van. Een echte bodembedekker, die er mooi uit ziet maar ook erg functioneel is in het tegenhouden van diverse soorten onkruid. Andere voorbeelden zijn aardbeien, de adderwortel, alpengemkers, sering of het klassieke vergeet mij nietje. Deze bodembedekkers kunnen afgewisseld worden met bomen, hoge planten of seizoensbloemen. Laat je hierdoor gerust adviseren door een hovenier.

Dus kijkend naar de sneeuw in je tuin, raden wij je zeker wel al aan om er een zonnetje bij te bedenken en te fantaseren over welke inrichting jij mooi vindt. Succes!