De tuintrends van 2017

Het buitenseizoen begint langzaam weer. Het wordt steeds warmer en we kunnen steeds vaker weer naar buiten. De hoogste tijd dus om je tuin helemaal gebruiksklaar te maken.

Creëer rustige plekjes

Zorg dat er in je tuin voldoende rustgevende plekjes te vinden zijn. Hier kun je je even helemaal terugtrekken en één zijn met de natuur. Zet dus ergens een mooi tuinbankje neer, maak een plekje met mooie plantenbakken of maak een klein vijvertje met een kabbelend watervalletje.

Combineer strakke en ronde vormen

Het is helemaal in om strakke en ronde vormen met elkaar te combineren. Ga bijvoorbeeld voor mooie gevlochten rieten bloembakken samen met strakke plantenbakken van beton. Door deze afwisseling creëer je veel levendigheid in je tuin.

Maak zelf een moestuintje

Tegenwoordig is het helemaal hip om zelf een moestuintje bij te houden. Zo worden deze plantjes op het moment bijvoorbeeld uitgedeeld bij Albert Heijn. Je eigen groente en kruiden kweken is op de eerste plaats heel erg leuk om te doen en op de tweede plaats ook nog eens erg gezond. Ook kinderen zullen het erg leuk vinden om hiermee bezig te zijn.